Tuuli Järvi

Tuuli Järvi on joogaohjaaja, pilatesohjaaja sekä fysioterapeutti ja tanssiterapeutti, joka on ohjannut monenlaisia joogaryhmiä pääkaupunkiseudulla vuodesta 2000. Ensimmäinen kipinä joogaan syntyi teini-ikäisenä tanssitreeneissä, joissa ohjaaja opetti kundalinijoogaa. Kokemuksen jälkeen Tuuli etsi harrastusmielessä rauhallisen hathajoogatunnin, jota päätyi myöhemmin ohjaamaan ohjaajaan jäätyä eläkkeelle. Ashtangajooga ja monet muut joogatyylit ovat vuosien varrella tulleet tutuiksi ja Tuuli ohjaa myös erityisryhmiä kuten ikääntyneitä, raskaana olevia sekä synnytyksestä palautuvia tai asiakkaita, joilla on tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja. Nyt Tuuli toimii unelmatyössään HiYoga-ohjaajana!

Näytteilleasettaja: Elixia

HiYoga Ashtanga

Lauantai 3.3.2018 klo 13.00, sali 1

Ashtanga on kansainvälisesti tunnustettu vinyasa-joogan muoto: fyysisiä joogaliikkeitä, jotka suoritetaan yhtäjaksoisesti synkronisoidun hengityksen tahtiin. Ashtangajoogassa liikkeet on koottu määrätyssä järjestyksessä oleviksi sarjoiksi, jotka Sri. K. Pattabhi Jois on laatinut. Tunti opastetaan perinteiseen tapaan, kuten K Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute Intian Mysoressa. Käymme yhtenäisen ashtanga-tunnin aikana läpi ensimmäisen sarjan opettajan ohjeiden mukaan.

Sarja alkaa aurinkotervehdyksellä ja jatkuu seisonta- ja istuma-asennoilla, taivutuksilla eteenpäin ja taaksepäin, kiertoasennoilla sekä ylösalaisin suoritettavilla asennoilla. Kaikki asennot pidetään viiden tai useamman hengityksen ajan ja yhdistetään yhtäjaksoiseen liikkeiden jatkumoon. Ashtanga on fyysisesti vaativa harjoittelumuoto, josta saa palkinnoksi voimaa, notkeutta, kestävyyttä, keskittymiskykyä ja kehon ja mielen kirkkautta.

HiYoga Recover

Sunnuntai 4.3.2018 klo 13.00, sali 2

HiYoga Recover on yksi HiYogaan kehitetyistä harjoituksista, joka on laadittu kaikille, joilla on erityistarpeita tai joiden keho ja terveys tarvitsevat erityishuomiota. Kyse voi olla kehon rajoitteesta, vammasta tai elämäntapaan liittyvistä haasteista. Tämän harjoituksen innoituksen lähteenä on joogaterapia – jooga, joka on mukautettu yksilökohtaisesti ja koottu useiden perinteisten joogamuotojen, kuten lääkintäjoogan, kuntouttavan joogan, Yin-joogan ja Iyengar-joogan erilaisista harjoituksista.

Käytämme apuvälineitä, joiden avulla harjoitukset mukautetaan niin, että ne sopivat paremmin ja ovat miellyttävämpiä kaikille lähtökohdista riippumatta. Pääpainopiste on energiatasojen parantamisessa harjoittamalla fysiikan, psyyken ja energisyyden välistä tasapainoa. Varaamme aikaa rentoutumiselle ja tietoisille liikkeille. Stressitaso laskee, verenkierto virkistyy ja tulemme tietoisiksi itsestämme omassa kehossamme ja omassa elämässämme ja keskittymiskykymme, empatiaykymme ja kykymme olla läsnä paranevat.