Tommi Tolmunen & Kauko Uusoksa

Tommi Tolmunen alkoi harrastaa meditaatiota ja muita itämaisia harjoitteita 1980-luvun lopulla. Hän tapasi pitkäaikaisimman opettajansa Tsumura Sensein 1991. Hän kirjoittaa myös lauluja ja soittaa kitaraa Anna Sipilän Lapsi -yhtyeessä. Siviiliammatiltaan hän on lääkäri.

Kauko Uusoksa meni Japaniin opiskelemaan kamppailulajeja ja työskentelemään shiatsu-klinikalla. Hän tapasi siellä tärkeimmän opettajansa Tsumura Sensein 1985 ja perusti Suomen qigong yhdistyksen 1988. Tsumura Sensei opetti Salaista zen-harjoitusta Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1989 ja vierailee edelleen maassamme vuosittain. Hän on opiskellut qigongia Kiinassa vuodesta 1964 lähtien ja julkaissut japanin kielellä yli 100 kirjaa, joista noin 40 käsittelee qigongia. Qigong on yleisnimi perinteisille kiinalaisille kehon ja mielen harjoitusmenetelmille.

Salainen zen-harjoitus

Sunnuntai 4.3.2018 klo 9.30, sali 8

Salainen zen-harjoitus (chan mi gong 禅密功) on liikeharjoitus, jossa tehdään aaltomaisia, silkkimatoa jäljitteleviä liikkeitä. Tämä meditatiivinen harjoitus on peräisin kiinalaisesta buddhalaisesta perinteestä. Nykyään harjoitusta tehdään useimmiten lähinnä terveysvaikutusten takia, sillä se on helppo ja tehokas tapa rentouttaa selkää, niskaa ja hartioita. Taijin, kamppailulajien ja istuvan meditaation harjoittajat puolestaan tekevät salaista zen-harjoitusta parantaakseen kehon käyttöä omissa lajeissaan.

Harjoituksen ohjaavat Tommi Tolmunen ja Kauko Uusoksa.