Timo Kosonen

Timo on fytonomi, ravitsemus- ja liikuntaravitsemuksen luennoitsija, opettaja Salus Terveysopisto, ravitsemuksesta vastaava Suomen Fitnessurheilu ry.

”Olen ollut kiinnostunut ravitsemuksesta ja terveiden elämäntapojen edistämisestä 1980-luvulta lähtien. Työurani on liittynyt ravitsemukseen, ravintolisiin, urheiluravintolisiin, paastoihin ja viimeiset vuodet ketogeeniseen ruokavalioon ja sen vaikutuksiin terveyteen ja hyvinvointiin.”

Näytteilleasettaja / Exhibitor : A.Vogel Oy

Luento: Paasto ja ketogeeninen ruokavalio

Sunnuntai klo 13:00 luentosali Parvi

Uusimman tutkimustiedon mukaan jo viiden päivän paastojakso parantaa monin tavoin terveydentilaa – ja myös nuorentaa.

Tutkimustulokset ovat osoittaneet jaksottaisen paaston olevan tehokas keino painonpudotukseen sekä kehon koostumuksen parantamiseen. Sen avulla poistuvat paitsi ylimääräiset nesteet myös liika rasva. Säännöllisten paastojaksojen on havaittu parantavan insuliiniherkkyyttä sekä vähentävän elimistön kroonista tulehdustilaa. 

Paastot käynnistävät kehossa voimakkaan ketoaineiden tuotannon eli ketoositilan parissa päivässä. Ketoaineet ovat keskeisessä roolissa useissa suotuisassa terveyttä ja hyvinvointia ylläpitävässä prosessissa. Paastoilla on hyvä aloittaa ketoaineiden tuotanto ja jatkaa ylläpitoa ketogeenisellä ruokavaliolla.