Susanna Kuivala

Vuonna 2010 törmäsin Niaan netissä. Etsin työkalua, jotta voisin ohjata lapsia ja nuoria tunteiden ilmaisuun liikkeen avulla. Ilmoittauduin White Belt -koulutukseen, joka järjestettiin Helsingissä 2011. Aloitin ohjaamisen sijaistamalla muita Nia-ohjaajia, mutta jo vuodesta 2012 ohjasin omia viikkotunteja. Nia on tuonut elämääni iloa, tasapainoa ja mielenrauhaa. Se on vahvistanut ja notkistanut kehoani, opettanut läsnäoloa ja rauhoittanut mieleni.

Nia Blue Belt, Turku. Lisätietoja: niafinland.fi ja nianow.com

Näytteilleasettaja: Nia Finland

Nia – Ying & Yang

Lauantai 11.45, sali 2

Ihmiskeho on suunniteltu olemaan tasapainossa yin- ja yang-energioiden kanssa. Nia-tunti onkin yhdistelmä niitä molempia.

Nia® on kokonaisvaltainen liikuntamuoto, jossa tärkeää on oman kehon kuuntelu. Niassa yhdistellään tanssia sekä kamppailu- ja kehonhuoltolajeja. Jokainen harjoitus antaa jotain keholle, mielelle ja sielulle. Tunnin fokuksena on Yin & Yang. Liikkeen, hengityksen ja läsnäolon kautta luomme yhteyden näihin energioihin. Musiikin ja ohjauksen opastamana voimme antautua Nian vietäväksi. Ihmiskeho on suunniteltu olemaan tasapainossa yin- ja yang-energioiden kanssa – tunti onkin nautinnollinen yhdistelmä niitä molempia. Tämä hyvän olon tunti kasvattaa kehosi tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta, poistaa stressiä tehokkaasti ja mieli rauhoittuu.

Tunnin ohjaa kolme opettajaa: Susanna Kuivala, Minna Aalto ja Hanna Uusiprosi.