Malla Rautaparta

Malla on joogaopettaja, neurologian fysioterapeutti, kulttuuriantropologi, tietokirjailija ja Manipura-joogastudion perustaja. Hän on kehittänyt kehittänyt ja ohjannut raskausjoogaa yli 20 vuoden ajan. Malla tutkii kehollisuutta mm. joogaopettaja Vanda Scaravellin ja buddhalaisen kehomeditaatio-opettajan Will Johnsonin viitoittamilla poluilla.

Näytteilleasettaja: Manipura joogastudio

Lisätietoja: www.manipura.fi

Raskausjooga

Lauantai 3.3.2018 klo 15.30, sali 2

Raskausjooga on odotusajan hyvinvointia ja samalla synnytysvalmennusta parhaimmillaan. Odottajien joogassa emme keskity asanoihin, vaan kehon sisätilan suuriin muutoksiin. Huolella valituilla joogaharjoituksilla teemme tilaa näille muutoksille ja hyvälle hengitykselle – hengittäähän odottava nainen kahden edestä.

Scaravellijooga

Sunnuntai 4.3.2018 klo 14.30, sali 7

Liike on kehon laulu
päästä selkärankasi  aaltomaiseen liikkeeseen
irroittaudu ja anna painovoiman työskennellä puolestasi
kuuntele, aisti kehon tarpeita ja pyyntöjä, nauti

Scaravellijooga perustuu hengityksen ja liikkeen yhteyden ymmärtämiseen. Hengitys on keino tutkia, koskettaa ja liikuttaa kehon sisäpuolista tilaa. Minimaaliset liikkeet lisäävät tietoisuutta kehon sisätilasta. Aktivoimme sisäänpäin suuntautuvia aisteja, sitä kautta myös aiemmin tuntemattomia alueita itsessämme. Herkkyys kehon sisätilasta on hereilläoloa. Scaravellijoogan lähestymistapa sopii kaikille, ikään, kuntoon, terveydentilaan katsomatta.

Luento: Joogaharjoittelu ja interoseptiiviset aistit

Lauantai 3.3.2018 klo 13.30, Kellari 1

Joogaharjoittelu ei ole vain asanoita, vaan parhaimmillaan myös kehon sisätilaa tutkiva prosessi. Viisi ulospäin suuntautuvaa aistiamme informoivat ympäristöstämme. Interoseptiiviset aistit, muun muassa proprioseptiiviset aistit taas antavat tietoa ihon sisäpuolisesta tilastamme, muun muassa sisäelimistä, verenkierrosta ja muita kudoksista. Luento käsittelee tämän sisätilan tutkimiseen tähtäävää joogaharjoittelua ja sen tärkeyttä hyvinvoinnillemme. Luento käsittelee myös termistöä tai pikemminkin sen puutetta, miten puhua kokemuksesta, johon ei löydy vakiintunutta termistöä.