Kira Riikonen

Kira on harrastanut joogaa 2000-luvun vaihteesta alkaen. Hän on valmistunut Iyengarjoogan opettajaksi 2018 ja on alkanut opettaa siitä alkaen. Kira jatkaa säännöllisiä opintojaan kansainvälisten senior – tason Iyengarjoogan opettajien alaisuudessa oman harjoituksensa tueksi. Kira on myös tanssija-koreografi (Laban Centre Lontoo ja Teatterikorkeakoulu) ja työskennellyt tanssitaiteilijana 2000 vuodesta saakka. Jooga ja tanssi tukevat myös toinen toisiaan, niin kehollisesti kuin filosofisesti.

Näytteilleasettaja / Exhibitor: Suomen Iyengarjoogayhdistys

Tunti: Iyengarjooga – juurtuen kohti korkeuksia

Lauantai klo 11:45 Sali 2

Seisoma-asanat ovat iyengarjoogan harjoitussyklin ensimmäinen osio. Ne juurruttavat ja avaavat tasapainoisen harjoituksen.

Perehdymme jalkaterän juurrutukseen ja siihen miten se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti seisoma-asanoiden linjaukseen, tasapainoon ja kokonaisvaltaiseen pituuteen sekä kehon tilaan – niin fysiologisesti kuin mielenkin tasolla. Jalkaterät muodostavat asanan juuret, joiden varassa asanan on hyvä kasvaa täyteen mittaansa ja siten avautua täyteen potentiaaliin. Juurruttaminen tarjoaa vakaan pohjan kaikelle asanaharjoittelulle . Kun asento on vakaa, myös mieli rauhoittuu. Tämä seuraa mukana myös joogamaton ulkopuolelle arjen käänteisiin.

Hanki liput ennakkoon ja varaa paikat lempitunneiltasi. Säästyt näin myös turhalta jonottamiselta. Tervetuloa!