Jutta Aalto

Jutta Aalto, osteopaatti AMK ja iyengar-joogaopettaja. Toimin anatomian opettajana useissa eri joogaopettajakoulutuksissa.
Olen luennoinut anatomiasta lisäksi esimerkiksi YLEllä, Joogafestivaaleilla sekä eri joogakouluissa ympäri Suomea.

Koulutuksissani yhdistän toiminnallisen anatomian käytännöharjoitusten kautta joogaan. Julkaisin keväällä 2018 aiheesta ensiteokseni Anatomia ja kehotietoisuus – Kokemuksellisen anatomian opas. Odotan innolla, että saan jakaa kanssasi kehollisia oivalluksia!

Lisätietoja: joogaanatomia.fi
Näytteilleasettaja/ Exhibitor: Iyengarjoogayhdistys ry

Luento: Hengityksen anatomia ja fysiologia

Sunnuntai klo 15:00 luentosali Parvi

Mitä kehossa tapahtuu anatomisesti kun hengitämme? Opi miten hengitys vaikuttaa kehoon aina hermostosta lymfakiertoon!

Joogassa hengitykseen kiinnitetään huomiota ja sitä kuvataan elävöittävänä voimana, jonka välityksellä prana virtaa kehoon. Myös anatomisesta ja fysiologisesta näkökulmasta voidaan toimivaa ja vapaata hengitystä pitää yhtenä merkittävimpänä terveyteen ja kehon toimintaan vaikuttavana tekijänä.

Hengitys on silta henkisen ja fyysisen välillä. Päähengityslihas pallea on yksi ensimmäisistä tunteisiin reagoivista lihaksista. Kehotietoisuuden ja anatomian tuntemuksen kautta voimme oppia tuntemaan jännityksen ja rentouden hengityksessä. Tarkkailemalla hengitystä eri tilanteissa voi oppia tiedostamaan oman tilansa paremmin. Luento sisältää myös kokemuksellisen anatomian harjoituksia!