Tony Dunderfelt

Psykologi Tony Dunderfelt on ihmisenä kasvamisen asiantuntija, joka on yli 30 vuoden ajan auttanut suomalaisia ymmärtämään ihmismielen salaisuuksia. Hän on suosittu luennoitsija, parisuhdeterapeutti ja televisiopersoona, joka asiantuntevasti yhdistää alan uusimmat tutkimustulokset käytännön elämän kanssa. Hänen tunnettuja teoksiaan ovat mm. ”Elämänkaaripsykologia”, ”Irti tunnekoukuista”, ”Tunnista temperamentti”, ”Iloiseksi – Nykyajan parisuhteen huikeat mahdollisuudet” ja ”Valoisaksi”.

Näytteilleasettaja: Dialogia Oy

Luento: Mitä on meditaatio?

Lauantai klo 15.30, Parvi

Mantrat ovat tuttuja useimmille jooogan harjoittajille, mutta mitä tekemistä näillä on Jumaluuden kanssa?

Eräs tärkeimpiä joogaharjoituksia on svadhyaya, joka merkitsee pyhän äänen harjoitusta.  Sen tärkeänä taustaoletuksena on Sabda Brahman, korkeimman ilmentyminen äänivärähtelyssä. Luennolla käsitellään äänen teologiaa sekä teorian että harjoituksen näkökulmista.

Mistä meditaatiossa on kysymys ja miten päästä hyvin meditoimisen alkuun.

Meditaatio kiehtoo ihmisiä nykyään. Meditaatioita on todella monenlaisia ja niiden avulla pyritään kehittämään erilaisia taitoja ja mielentiloja. Tähän liittyy myös paljon myyttejä ja uskomuksia, joita on hyvä tarkastella. Meditaatioperinteitä löytyy sekä idästä että lännestä ja kaikki eivät sovi kaikille. Psykologi ja uskontotieteilijä Tony Dunderfeltin kanssa tutustutaan meditaation maailmaan ja katsotaan minkälainen meditaatio sopii juuri sinulle.