Tony Dunderfelt

Tony Dunderfelt on yli kolmenkymmenen vuoden ajan auttanut suomalaisia ymmärtämään omaa sisäisyyttään ja inhimillistä kasvua. Hän on uuden aureettisen psykologian kehittäjä, valmentaja, pariterapeutti ja televisiosta tuttu rakkauspsykologi. Tonyn suosittuja kirjoja ovat mm. Elämänkaaripsykologia, Parisuhteen kemia, Läsnäoleva kohtaaminen, Käytä intuitiotasi ja uusi teos ihmisen sisäisestä valosta, Valoisaksi.

Luento: Valoisaksi – Ihmisen luova henkinen minä

Lauantai 3.3.2018 klo 13.30, Parvi

Kaikki luomakunnassa ja universumissa on tehty valosta. Vaikka arki voi tuntua harmaalta, niin sisäisyytemme elää valossa, kuten kaikki elollinen. Ihmisen tietoisuus on kuitenkin monitasoinen ja tämä on sekä psykologisesti että henkisesti haasteellista. Henkinen kehitys tuo esiin kokemuksia, joita voi olla vaikea kohdata arjessa. Tavallinen psykologia tutkii ihmisen alitajuntaa, mutta kokonaisuuden kannalta tulisi myös ymmärtää miten ihmisen luova valoisa, ns. aureettinen tietoisuus toimii. Tonyn uusi näkemys ihmisen kehitysmahdollisuuksista antaa mahdollisuuden integroida sekä psykologista että henkistä tiedostamista, ymmärtää sekä ihmisen varjoja että valoa.

Luento: Kymmenen myyttiä meditaatiosta

Sunnuntai 4.3.2018 klo 10.30, Kellari 1

Meditaatio on kuin urheileminen. Lajeja löytyy todella paljon ja on aivan eri asia harrastaa seiväshyppyä kuin maratonin juoksua. Meditaatiosta kuitenkin puhutaan nykyään, kuin se olisi yksi ja ainoa autuaaksi tekevä toiminta. Meditaation ympärille on kehittynyt myyttien verkosto, jota vahvistaa epämääräinen viittaus itämisiin mestareihin, valaistumiseen ja mainostettuihin terveysvaikutuksiin.

Meditaatioilmiötä voi tarkastella rakentavan kriittisesti, jolloin selviää parhaiten mistä on kyse ja miten eri meditaatio muotoja voidaan soveltaa erilaisille ihmisille, erilaisissa elämäntilanteissa. Varsinkin psyykkisten häiriöiden hoidossa tulisi olla erityisen tarkkana miten ja mitä meditaatiota käyttää. On myös osattava ottaa huomioon tekniikan ja tieteen edistyminen, ihmiskunnan tietoisuuden kehitys ja yksilön henkinen tila.