Timo Kosonen

Timo on fytonomi, ravitsemus- ja liikuntaravitsemuksen luennoitsija, opettaja Salus Terveysopisto, ravitsemuksesta vastaava Suomen Fitnessurheilu ry.

”Olen ollut kiinnostunut ravitsemuksesta ja terveiden elämäntapojen edistämisestä 1980-luvulta lähtien. Työurani on liittynyt ravitsemukseen, ravintolisiin, urheiluravintolisiin, paastoihin ja viimeiset vuodet ketogeeniseen ruokavalioon ja sen vaikutuksiin terveyteen ja hyvinvointiin.”

Näytteilleasettaja/Exhibitor: A.Vogel Oy

Luento: Paaston myönteiset vaikutukset terveyteen

Lauantai klo 13.30, Parvi

Mantrat ovat tuttuja useimmille jooogan harjoittajille, mutta mitä tekemistä näillä on Jumaluuden kanssa?

Eräs tärkeimpiä joogaharjoituksia on svadhyaya, joka merkitsee pyhän äänen harjoitusta.  Sen tärkeänä taustaoletuksena on Sabda Brahman, korkeimman ilmentyminen äänivärähtelyssä. Luennolla käsitellään äänen teologiaa sekä teorian että harjoituksen näkökulmista.

Uusimman tutkimustiedon mukaan paasto parantaa monin eri tavoin terveydentilaa – ja myös nuorentaa.

Uusimman tutkimustiedon mukaan jo viiden päivän paastojakso kuukausittain parantaa monin eri tavoin terveydentilaa – ja myös nuorentaa. Tutkimustulokset ovat osoittaneet jaksottaisen paaston olevan tehokas keino painonpudotukseen sekä kehon koostumuksen parantamiseen. Sen avulla poistuvat paitsi ylimääräiset nesteet myös liika rasva. Säännöllisten paastojaksojen on havaittu parantavan insuliiniherkkyyttä sekä vähentävän elimistön kroonista tulehdustilaa. Varsinkin yhdistettynä vähäisempään proteiinin saantiin paastoaminen parantaa solutason aineenvaihduntaa.