Teija Enoranta (Shabad Deep Kaur)

Shabad Deep Kaur (Teija Enoranta) on tamperelainen kundaliinijoogaopettaja (kundaliinijoogaa Yogi Bhajanin opetusten mukaan®) ja integral Yoga Hatha -opettaja (Swami Satchidanandan opetusten mukaan), joogaterapeutti ja kirjailija. Japji Sahib – Mielen joogaa -kirja ilmestyi 2015. SDK opettaa joogaa päätoimisesti, järjestää retriittejä ja työpajoja ja laulaa kirtania Brahm Giani -yhtyeessä.

Lisätietoja: http://www.teijaenoranta.fi

Näytteilleasettajana Joogafestivaleilla: Suomen Kundaliinijoogayhdistys

>> Teija on mukana myös tuntiohjelmassa.

 

Luento:

Japji Sahib – Mielen joogaa

SUNNUNTAI klo 09:45, paikka: KELLARI 1

Japji Sahib on runollinen bani eli pitkä mantra, jonka Guru Naanak välitti 1400-luvun lopun Intiassa. Meidän ajallamme bani on tärkeä työkalu kaikille, jotka etsivät elämäänsä tarkoitusta ja mielekkyyttä henkisyydestä. Japjin neljässäkymmenessä säkeessä annetaan käytännöllisiä elämänohjeita mielen hallinnassa ja kanssakäymisessä muiden ihmisten kanssa.

Japji on häkellyttävän ajankohtainen meidän aikanamme. Teija Enorannan (Shabad Deep Kaurin) suomennos nostaa tekstistä esiin lohdun, rakkauden ja sallivuuden sanoman tueksi arkiseen elämään. Luennolla Teija kertoo säkeiden taustoista, merkityksistä ja vaikutuksista ja ohjaa niiden käyttöön meditaatiossa mielen hallinnan välineinä.