Shifu Zhang Fang

Shifu (mestari) Zhang Fang on valmistunut opettajaksi Pekingin liikuntatieteiden korkeakoulusta ja hänellä on yli 30 vuoden kokemus urheilun ja erityisesti wushu-lajien opettajana. Suomessa hän on opettanut vuodesta 1990 lähtien. Hän on viimeisen 9 vuoden aikana myös pätevöitynyt opettamaan terveysvaikutteista qigong-liikuntaa (Health Qigong). Hän on Suomen Wushu-liiton pääopettaja ja valmentaja. Shifu Zhang Fang puhuu sujuvasti suomea ja englantia.

Kaikilla Zhang Fangin tunneilla on opettamassa myös Jaana Meriläinen, taiji ja qigong opettaja Helsingin Wushu ry:stä. Jaana on harrastanut wushu-lajeja yli 15 vuotta ja opettanut pitkään. Hän on shifu Zhang Fangin (HW:n ja Suomen Wushu-liiton pääopettaja) oppilas. Jaana on saanut Kiinan Wushu-liiton kokeessa opettajan pätevyyden (6. duan). Hän on osallistunut kansainvälisiin qigong tasokokeisiin ja mm. Wuhanin liikuntatieteellisen yliopiston kurssille. Jaana on kilpaillut hyvällä menestyksellä myös maailmalla. Jaanan mielestä tärkeintä on harjoitella niitä asioita, missä haluaa kehittyä ja keskittyä siihen, mitä tekee.

Näytteilleasettaja: Helsingin Wushu ry

Qigong – terveysvaikutteinen liikunta

viikonpäivä pvm, klo xx.xx, sali x

viikonpäivä pvm, klo xx.xx, sali x

Opetellaan qigongin, terveysvaikutteisen liikunnan, perushengitystekniikkaa ja tutustutaan lajin olemukseen opettelemalla Ba Duan Jin –sarjasta muutamia liikkeitä. Qigong-harjoitukset ovat osa kiinalaista lääketiedettä ja niiden yksi tarkoitus on aktivoida kehon meridiaaneja. Lisäksi qigong kehittää voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa sekä luo hyvää mieltä ja virkistää. Sopii aloittelijalle. Ota mukaan väljät vaatteet ja tasapohjaiset sisäkengät sekä utelias mieli.

Kokeile taijin alkeita

viikonpäivä pvm, klo xx.xx, sali x

viikonpäivä pvm, klo xx.xx, sali x

Tutustu taijin (taijiquan) alkeisiin ja kokeile Yang taijiquan 24 –sarjan perusliikkeitä. Taiji on kiinalaisista taistelulajeista muokattu kuntoliikuntalaji, jossa tehdään eri mittaisia ja vaikeusasteisia liikesarjoja. Laji kehittää tasapainoa, lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Yang-tyylin liikesarjat tehdään hitaasti musiikin rytmittämänä. Sarjaa tehdessä mieli rauhoittuu ja keskittymiskyky paranee. Sopii aloittelijalle. Ota mukaan väljät vaatteet ja tasapohjaiset sisäkengät sekä utelias mieli.

Taijin alkeiskurssi (näytös)

viikonpäivä pvm, klo xx.xx, sali x

Tule seuraamaan Helsingin Wushu ry;n taijin alkeiskurssia (näytös, ei osallistumista tunnille). Taiji on kiinalaisista taistelulajeista muokattu kuntoliikuntalaji, jossa tehdään eri mittaisia ja vaikeusasteisia liikesarjoja. Laji kehittää tasapainoa, lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Yang-tyylin liikesarjat tehdään hitaasti musiikin rytmittämänä. Sarjaa tehdessä mieli rauhoittuuja keskittymiskyky paranee. Helsingin Wushu ry:n taijin alkeiskurssit alkavat useamman kerran vuodessa ja kestävätät 10 vkoa. Taijin alkeiskurssilla opetellaan Yang-tyylin 24 liikkeen taijiquan-sarja.