Sampo Koistinen

Sampo Koistinen on harjoittanut buddhalaisuutta vuodesta 2004 vipassana- eli Insight Meditation-yhteisössä. Hän on istunut lukuisia hiljaisia meditaatioretriittejä, pääasiassa Gaia Housessa Englannissa, ja on hiljaisia retriittejä ja muuta meditaatiotoimintaa järjestävän Nirodha ry:n perustajajäsen vuodesta 2006. Koistinen on ohjannut Nirodhan viikottaisia iltamia vuodesta 2008 ja on myös osallisena Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksessa.

Näytteilleasettaja Joogafestivaleilla: Nirodha ry

Sampolla on Joogafestivaleilla kaksi erilaista tuntia:

*******************************

Anicca, muutoksen kohtaaminen meditaatiossa

LAUANTAI 25.2. klo 15:30, sali 4

Anicca eli asioiden ja kokemusten pysymättömyys ja muuttuvaisuus on keskiössä buddhalaisissa opetuksissa. Se on näkökanta jonka kautta monet muut viisaudet avautuvat ja ovat lähestyttävissä. Voimme kohdata pysymättömyyttä meditaatiossa tavalla joka opettaa meitä kohtaamaan kaikkea kokemustamme avoimesti ja irti päästäen, niin että suhteemme muutokseen ja menetykseen saa tilaa helpottua.

Tällä tunnilla ensin kuulemme johdannon harjoituksen logiikkaan ja sitten meditoimme ohjatusti.

*******************************

Metta, eli meditaatio rakkaudellisuudesta

SUNNUNTAI 26.2. klo 13:00, sali 2

Buddhalaisuudessa tunnetaan neljä taivaallista mielentilaa, joista ensimmäinen on metta. Se tarkoittaa hyväntahtoisuutta, tai rakkaudellista suhtautumista kaikkiin eläviin olentoihin. Tällä tunnilla sitä pääsee harjoittamaan käytännössä, ohjatun meditaation muodossa. Lisäksi tunnilla kerrotaan perusteet siitä miten harjoitusta jatkaa itsenäisesti.