Päivi Nelimarkka

San Francisco, toinen ”kotikaupunkini” on ollut olennainen osa elämääni ja muokannut elämänkatsomustani merkittävästi. Aloitin siellä joogan, kasvissyönnin ja kiinnostukseni esoteerisiin aihepiireihin heräsi. Asuin perheeni kanssa muutaman vuoden Etelä-Afrikassa ennen kuin muutin Espooseen. Kiinnostukseni joogaan syveni ja aloitin neljä vuotta kestävän peruskoulutuksen (1000 RYT) ja valmistuin opettajaksi vuonna 2008.

Valmistumisen myötä alkoi myös kypsyä haaveeni omasta joogakeskuksesta ja Espoon joogakeskuksen avajaisia juhlittiin vuonna 2010. Kolmevuotisen joogaterapiakoulutuksen (2012-2014) ja iyengarjoogaopettajan peruskoulutuksen lisäksi olen saanut Junior II -tason pätevyyden 2015.

Jatkan joogan syventäviä opiskeluita lopun elämääni, sillä kasvuprosessi on mielestäni osa elämää. Opetukseni kulmakiviä ovat itsensä hyväksyminen sellaisena kuin juuri nyt olet, kiitollisuus ja ymmärryksen kasvattaminen omaa harjoitustaan (elämää) kohtaan.

Lisätietoja: www.joogaespoo.fi

Näytteilleasettaja: Suomen Iyengarjoogayhdistys

Pää pystyyn! Keveyttä kireyden tilalle

Lauantai 3.3.2018 klo 13.00, sali 3

Onko sinulla someniska? Ilmiö ei ole uusi; menneillä vuosikymmenillä samasta oireilusta on käytetty nimikettä kirjanpitäjän kyttyrä tai leskenkyhmy. Oli syy mikä tahansa, älypuhelimen käyttö, huono työasento tai stressi ovat niin yleisiä, ettei suurin osa meistä tiedosta kehon fysiologisia reaktioita niskan etukumaraan asentoon. Vasta sitten kun oireet käyvät ”niskan päälle” tai saat ”juminiskan” niin havahdumme. Tällä tunnilla teemme joogaharjoituksia, jotka auttavat kipuihin ja kireyteen sekä avaavat koko kehoa. Saat myös useita helposti toteutettavia vinkkejä kotiin tai työpaikalle.