Noora Lintukangas

Noora Lintukangas (Hartejpal Kaur) on kundaliinijoogan opettajakouluttaja, kirjailija, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Hänen uusi kirjansa, kundaliinijoogafilosofiasta ammentava Selviytymisopas elämän kriiseihin ilmestyy helmikuussa. Nämä ikiaikaiset opit vaikuttavat syvästi hänen arkeensa ja jaksamiseensa. Nooran inspiroiva ja maanläheinen esiintyminen johdattaa kuulijan oman sydämensä äärelle. Hänen henkinen nimensä Hartejpal Kaur tarkoittaa leijonatarta, joka säteilee luovaa, rakastavaa ja suojelevaa voimaa.

Näytteilleasettaja / Exhibitor : Kehto Koulu

Luento: Jokainen kriisi on tehty voitettavaksi

Lauantai klo 11:00 luentosali Parvi

Olemme kaikki oppilaita elämänpolulla, ja elämän kivuliaat hetket ovat isoja opettajia.

Elämä opettaa monin tavoin: joskus silkkihansikkain, toisinaan kovalla kädellä. Kriisit ovat totisimpia opinpaikkoja. Kuinka kivuliaiden hetkien läpi voisi purjehtia pystypäin? Yhden vastauksen tarjoaa ikivanha joogafilosofia muistuttamalla, että suurin opettaja asuu sisällämme.

Muutosta on kivuliasta, ja henkinen kipu voi olla fyysistä pahempaa. Elämän ei kuitenkaan tarvitse olla vain helppoa, itse asiassa onnelliseen elämään kuuluu vääjäämättä jonkin verran kipua.  Jos pysymme mukavuusalueella käymättä välillä omilla äärirajoillamme, emme opi mitään, vaan elämä alkaa kutistua. Oppiminen taas on täyden elämän edellytys. Löytääkseen luottamusta ja onnea, on välillä kuljettava pimeän läpi.

Tunti: Mantran parantava voima

Lauantai klo 15:45 Sali 8

Mantra voivat toimia täsmälääkkeenä elämän erilaisissa kipukohdissa ja ohjata värähtelyämme.

Mantrat voivat toimia täsmälääkkeinä johonkin tiettyyn vaivaan tai ne voivat muuttaa energiankulkua virtaavammaksi, rauhallisemmaksi tai pirteämmäksi. Värähtelymme vaikuttaa hyvinvointiimme ja tietoisuutemme tasoon, mutta myös ihmisiin ympärillämme. Mantra on tehokkaimpia työkaluja henkilökohtaisen värähtelyn muuttamiseen.

Lyhyen intron jälkeen resitoimme yhdessä muutamaa sanskriitin ja gurmukhinkielistä mantraa kundaliinijoogan perinteestä. Lopussa teemme parantavan ringin (healing ring), jossa halukkaat saavat levähtää, rentoutua ja voimistua hetken. Mantrat ovat voimakkaita muistutuksia todellisesta olemuksestasi, kun Ang Sang Waheguru: jokainen kehosi solu tanssii.

Noora (Hartejpal Kaur) pitää tunnin yhdessä Tommi Kujalan (Charanpal Singh) kanssa. Charanpal on julkaissut ensimmäisen suomalaisen sadhana mantra -levyn, Hartejpal on musisoinut koko 10-vuotisen joogaopettajapolkunsa ajan. 

Hanki liput ennakkoon ja varaa paikat lempitunneiltasi. Säästyt näin myös turhalta jonottamiselta. Tervetuloa!