Marketta Manninen

Olen Hoitava Hengitys -ohjaaja ja lisäksi toimin luontaishoitajana sekä diplomivyöhyketerapeuttina Hoitoraiteella Lempäälässä. Olen aiemmin opiskellut mm. vaatetusalan artenomiksi ja toiminut matkaoppaana. Suomeen palattuani opiskelin eräoppaaksi ja sitten lopulta luontaishoitoalalle. Buteyko-ohjaajakurssin kävin Lontoossa vuonna 2013. Sittemmin nimesin opettamani menetelmän nimellä Hoitava Hengitys.

Pidän Hoitava Hengitys Seminaareja ja -kursseja eri paikkakunnilla, myös Skypen välityksellä.

Näytteilleasettajana Joogafestivaleilla: Hoitoraide

 

Hoitava hengitys

SUNNUNTAI klo 10:30, paikka: Parvi

Hoitava Hengitys perustuu maailmalla laajalti käytettyyn Buteyko-menetelmään. Sitä käytetään mm. astman, kroonisen tukkoisuuden, kuorsauksen, uniapnean sekä paniikkihäiriön ja stressin hoitoon. Menetelmä on saanut terveysviranomaisten hyväksynnän täydentävänä astmanhoitomuotona Iso-Britanniassa.

Hengityksemme häiriintyy helposti esim. stressin tai jännittyneisyyden seurauksena. Hoitava Hengitys -harjoituksilla normalisoidaan häiriintynyt hengitys. Jo pienillä hengitystavan korjauksilla voi saada merkittävää parannusta elämänlaatuun.

Hengityksen normalisointi lisää elimistön hapensaantia, joten se vähentää hengästymistä ja lisää jaksamista. Rauhoittunut hengitys myös rauhoittaa mieltä.