Maria Aropelto

Maria Aropelto on psykiatrian erikoislääkäri, joka työskentelee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Hän on Leena Pennasen kouluttama mindfulness-ohjaaja CFM® ja hyödyntää myös työssään mindfulness-MBSR-menetelmää. Marialla on vuosien meditaatioharjoitustausta ja hän on osallistunut useampaan hiljaisuuden retriittiin.

Mindfulness-MBSR -stressinhallintaa – Läsnäolo joogassa

Lauantai klo 11.45, sali 4

Koe Mindfulness-Based Stress Reduction-menetelmän helpot harjoitukset. Saat ymmärtämystä siitä, mitä harjoittamisessa tapahtuu ja miten yksinkertainenkin harjoitus muuttaa positiivisesti aivoja ja mieltä. Sopii kaikille.

Luento: Mindfulness-MBSR -vaikuta terveyteesi, auta aivojasi

Lauantai klo 16.30, Parvi

Mantrat ovat tuttuja useimmille jooogan harjoittajille, mutta mitä tekemistä näillä on Jumaluuden kanssa?

Eräs tärkeimpiä joogaharjoituksia on svadhyaya, joka merkitsee pyhän äänen harjoitusta.  Sen tärkeänä taustaoletuksena on Sabda Brahman, korkeimman ilmentyminen äänivärähtelyssä. Luennolla käsitellään äänen teologiaa sekä teorian että harjoituksen näkökulmista.

Lukuisat tieteelliset tutkimukset osoittavat, että meditaatio- ja mindfulness-MBSR-harjoitukset voivat auttaa niin kivun, ahdistuksen, masennuksen kuin stressin ja unettomuudenkin hoidossa. Muutoksia on havaittu myös mm. aivojen toiminnassa. Mitä nämä muutokset ovat, miten ne voivat vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin?