Mari ja Mikko Kapulainen

Mari on fysioterapeutti ja joogaopettaja, RYT500. Vuosien kokemus erilaisten psykofyysisten ryhmien ohjauksesta.

Mikko on kehitysvammaisten ohjaaja ja joogaopettajaopiskelija. Hänellä on pitkä työkokemus kehitysvamma-alalta, kehitysvammaisten musiikinopetuksesta ja bänditoiminnan ohjauksesta.

Näiden kokemusten ja koulutusten pohjalta lähdimme luomaan Erkkajoogaa, ajatuksena luoda kehitysvammaisillekin mahdollisuus kokea joogan tuoma hyvä olo.

 

Erkkajooga on erillistunti, joka ei ole varattavissa lipunmyynnin kautta. Jos olet kiinnostunut osallistumaan tunnille, otathan yhteyttä Joogafestivalien ohjelmatuottaja Antti Sipiseen, puh. 0500 416 262.

 

ErkkaJooga

Erkkajooga on kehitysvammaisille suunnattua kuntouttavaa joogaa, joka perustuu psykofyysiseen näkemykseen ja kehollisen tiedon vahvistamiseen.

Tunnit rakentuvat asana-, hengitys- ja vuorovaikutusharjoituksista. Musiikilla, rytmityksillä ja yhdessä luoduilla liikkeillä kannustetaan ryhmäläisiä luovuuteen ja itseilmaisuun. Harjoituksissa koetut tuntemukset jaetaan yhdessä ryhmän kanssa. Näin vahvistetaan joogaajan luottamusta omaan kehoon sekä taitoa tarkastella sitä, mitä omassa mielessä ja kehossa tapahtuu.

Eräs erkkajoogalainen kuvaili tuntemusta tunnin jälkeen näin: ”Joogasta tulee rauhallinen olo, joka tuntuu vielä illalla kotonakin. Tulee ajateltua kaikkia hyviä asioita.”