Malla Rautaparta

Joogaopettaja, neurologian fysioterapeutti ja kultturiantropologi, Manipura Oy:n perustaja. Ikuinen joogan opiskelija ja löytöjen tekijä. Tutkimuksen kohteet joogapolulla: hengityksen mahdollisuudet,  jooga naiselämän eri vaiheissa (raskaus, synnytys, varhainen äitiys, vaihevuodet), kipu ja joogan vahvistama kehotietoisuus kivun hoidossa, sydämen huolenpito joogan avulla sydänsairauksissa.

Näytteilleasettaja Joogafestivaleilla: Manipura joogastudio

Lisätietoja: www.manipura.fi

 

Manipurajooga, meditatiivinen liike ja hengitys

Manipurajoogassa syvennymme meditatiiviseen liikkeeseen, opimme hyödyntämään painovoimaa ja hengitysliikettä sekä yksin että pareittain. Tavoitteena on työskennellä aktiivisesti kohti kehon sisätilaa, syventää hengitystä ja päästää irti vahingollisista liikeradoista. Hengitys on konkreettinen keino tutkia, koskettaa ja liikuttaa kehoa sisältäpäin. Myös muu hidas liike herkistää interoseptiivisiä, kehon sisäpuolta havainnoivia aisteja. Näin joogaaja pääsee aktivoimaan aiemmin tuntemattomia alueita itsessään.

Tässä harjoittelussa tekemisen pakko vähenee ja ulkoinen suoritus menettää merkityksensä. Manipurajooga on saanut vaikutteita erityisesti scaravellijoogasta ja satyanandajoogasta.

LAUANTAI 25.2. klo 12:00, sali 7

SUNNUNTAI 26.2. klo 13:15, sali 7