Riitta Mantovaara

Riitta on joogannut 9 vuotta ja on samalla kouluttautunut koko ajan lisää. Hänen yrityksensä, Friteko Balansin, punainen lanka on MediYoga ja MIMY ja visiona ”Löydä tasapaino elämääsi!”

Riitta on Ruotsissa koulutettu MediYoga-opettaja & terapeutti, MIMY – Mindfulness & MediYoga-ohjaaja, Balanssi-innoittaja, Stressi & Uupumus Coach, Terveyskonsultti ja Tietoinen hengitys -ohjaaja. Riitta on myös MediYoga/MIMY Ruotsin Norlannin koulutuspäällikkö ja Suomen MIMY koulutuspäälikkö.

Näytteilleasettajana Joogafestivaleilla: MediYoga

>> Riitta on mukana myös tuntiohjelmassa.

 

Luento:

MediYogan® ja MIMY®:n lääketieteellisiä tutkimuksia

LAUANTAI klo 10:30, paikka: Kellari 1

 

Moderni yhteiskunta asettaa meille valtavia haasteita ja paineita. Tarvitsemme selkeitä välineitä käsitellä lisääntynyttä stressiä, joka kohdistuu meihin yksilöinä. Ruotsalaisissa tutkimuksissa on havaittu, että lääketieteellinen MediYoga® ja MIMY® – Mindfulness & MediYoga ovat sellaisia välineitä, jotka vähentävät stressiä, ja menetelmät ovat siellä saaneet luonnollisen paikan sekä terveydenhuollossa ja liiketoiminnassa.

Danderydin sairaalassa Tukholmassa on vuodesta 2007 lähtien jatkuvasti tutkittu MediYogan vaikutuksia eri sydänvaivoihin (sydäninfarkti, eteisvärinä, aivohalvaus jne). Tutkimukset ovat johtaneet siihen, että sairaala on tammikuusta 2010 lähtien käyttänyt MediYogaa säännöllisenä osana sydänpotilaiden kuntoutukseen.  Myös Suomessa on käynnissä MediYogan pilottitutkimus!

MIMY:n terveysvaikutuksia tutkitaan parhaillaan Ruotsissa maailman suurimassa sydäntutkimuksessa Karoliinisessa sairaalassa, ja MIMY:n Balanssi-ohjelma on tällä hetkellä mukana Uppsalan yliopistollisen sairaalan pilottitutkimuksessa, jossa ADHD potilaat tekevät ohjelman ryhmässä.

Tulkaa kuuntelemaan!