Lekmo Kelsang

Lekmo Kelsang on suomalainen kadampabuddhalainen nunna sekä Sumatikirti kadampabuddhalaisen keskuksen pääopettaja. Syntyjään Lekmo on Länsi-Suomesta. Lekmo on opiskellut ja harjoittanut buddhalaisuutta jo pitkään, ja hän on opettanut meditaatiota Helsingissä ja muualla Suomessa jo useiden vuosien ajan. Lekmon tapa opettaa on lämmin, selkeä ja rauhallinen. Hän opettaa, kuinka jokainen meistä voi oppia ylläpitämään rauhallisen, rennon ja positiivisen mielen joka päivä.

Näytteilleasettaja: Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus

Tunti: Kuoleman meditaatio

Lauantai klo 9.15, sali 3

Ohjattu meditaatio omasta kuolevaisuudesta.

Älyllinen ymmärrys omasta kuolemastamme on yleensä pinnallista eikä kosketa sydäntämme. Jos meditoimme säännöllisesti omaa kuolemaamme, saamme mahdollisuuden saavuttaa kuolevaisuudestamme spontaanin oivalluksen. Tämä on ymmärrys, että saatamme kuolla jo tänään. Tämä ymmärrys saa meidät käyttämään elämämme mitä syvällisimmällä ja merkityksellisimmällä tavalla. Meditaatioon ovat kaikki tervetulleita ja Lekmon luennosta ’Kuolemanhiljaista?’ saa alustavaa ajateltavaa aiheeseen.

Luento: Kuolemanhiljaista? Luento onnellisesta elämästä.

Lauantai klo 17.30, Kellari 2

Kuolemanhiljaista? on kiinnostava luento kuolemasta ja elämästä buddhalaisesta näkökulmasta käsin.

Olemme elossa, siksi kuolemme. Tämä on mitä yksinkertaisin ja päivänselvin totuus. Tämä ei kuitenkaan ole tavanomainen tapamme ajatella, mutta oman kuolevaisuutemme pohdiskelu johtaa syvällisen rauhalliseen ja onnelliseen elämään. Kuoleman meditaatio poistaa nopeasti kaikki tavalliset huolemme ja ahdistuneisuutemme, johdattaen meidät nautittavaan ja menestykselliseen hengelliseen elämään.