Johanes Dragonoff

Joogan opiskelu on minulle jatkuvaa itsen opiskelua, sen ihmettelyä mitä olen suhteessa kaikkeen siihen mitä teen ja koen. Tietoisuuden mysteeri vei ensin tekoälyn ja kognitiotieteen opiskeluun, sittemmin joogan ja meditaation pariin. Yksi harjoitusten parhaista tuloksisista on ollut ajoittain oppia päästämään irti analyyttisestä mielestä ja antautua kokemaan syvästi olemassaolon mysteeriä, sitä että syvimmiltään itse ja kaikki on täydellisen sanoinkuvaamattoman käsittämätöntä ja ihmeellistä.

Lisätietoja: www.natha.fi

Näytteilleasettaja: Jooga- ja Tantrakoulu Natha

Luento: Henkinen harjoitus pimeässä hiljaisuudessa

Kaya Kalpa on jooginen retriitti pimeässä. Se uudistaa kehoa ja psyykeä sekä laajentaa tietoisuutta hyvin helpolla tavalla.

Monissa henkisissä perinteissä kuvataan harjoittajan vetäytymistä luolaan tai muuhun pimeään, hiljaiseen paikkaan tukemaan aistien ja mielen kääntämistä ulkoisesta maailmasta sisäiseen. Auyrvedassa ja siddha-joogaperinteessä on käytetty tuhansia vuosia ns. Kaya Kalpa -tekniikkaa, vetäytymistä päiviksi, jopa viikoiksi hiljaiseen pimeyteen, nauttien erityistä puhdistavaa ruokavaliota ja meditoiden. Monet mestarit todistavat tämän tekniikan nuorentavista vaikutuksista ja mahdollisuuksista kokea syviä yhteydentiloja ikuiseen kuolemattomaan itseen (atman) ja Universaaliin Tietoisuuteen.

Luennoitsija antaa vihjeitä pimeäretriitin tekemiseen ja jakaa omia kokemuksiaan aiheesta.