Johanes Dragonoff

Innostukseni joogaan heräsi jo nuorena, mutta syvemmälle aiheeseen pääsin vasta Nathalla vuosituhannen vaihteessa. Koska tekoälyn ja kognitiotieteen opiskelu ei tuntunut antavan vastauksia tietoisuuden mysteerille, niin kiinnostukseni suuntautui meditaatioon.

Meditaatiokokemukset ja esoteerisen joogan ja Kashmirin Shaivismin viitekehykset ovat auttaneet ymmärtämään elämää yhä laajemmin. Joogan opiskelu on minulle jatkuvaa itsen opiskelua, sen ihmettelyä mitä olen suhteessa kaikkeen kokemaani.

Näytteilleasettajana Joogafestivaleilla: Jooga- ja Tantrakoulu Natha

 

Viisinkertainen tasapaino

SUNNUNTAI klo 15:00, paikka: Kellari 2

Hathajooga-termi viittaa kahteen toisiaan tasapainottavaan energianlaatuun: solaarinen (yang, +, ha) ja lunaarinen (yin, -, tha). Yhdessä nämä kaksi (yang ja yin) luovat koko universumin samoin kuin ihmisen mikrokosmoksen rakenteen kaikilla tasoilla. Näitä tasoja on joogaperinteen mukaan viisi (ns. viiden kehon teoria, pancha kosha).

Tasapainottamalla nämä viisi kehoa luodaan joogassa edellytykset terveyden ja voiman tilan saavuttamiselle, kundaliinienergian herättämiselle ja tietoisuuden laajentamiselle näiden tasojen taakse, kohti ikuista kuolematonta itseä (atman), joka on polaarisuuden ja kaikkien rajoitusten ulkopuolella.