Jarno Mäkelä

Jarno on harrastanut joogaa vuodesta 1998 ja opettanut sitä vuodesta 2005. Iyengarjoogan opettajaksi Jarno valmistui 2012 ja on sittemmin jatkokouluttautunut Junior Intermediate II -tasolle. Jarno on myös osteopaatti, mikä antaa oman sävynsä hänen opetukseensa. Hänen aiempi koulutuksensa on kaupan alalta Lontoosta. Joogan lisäksi Jarno harrastaa mm. tanssia ja melontaa, ja pitää monipuolisuutta tärkeänä osana joogan harjoittamista.

Näytteilleasettaja: Suomen iyengarjoogayhdistys ry

Tunti: Yläraajat, rintakehä ja hartiat

Lauantai klo 15.30, sali 4

Käsien ja käsivarsien työskentely sekä niiden yhteys hartioiden ja rintakehän alueelle.

Tunnilla hiomme käsien ja käsivarsien työskentelyä sekä niiden yhteyttä hartioiden ja rintakehän alueelle. Rentoutamme ylityöskenteleviä ja aktivoimme alityöllistettyjä lihaksia hartioiden alueella. Tiedostaminen ja uudelleen linjaaminen ovat tässä apuna. Samalla myös koko keho saa tunnilla täysipainoisen harjoituksen.

Jooga-asanoissa yläraajojen käyttö on tärkeässä osassa. Varsinkin käsillä ja sormilla on merkittävät edustusalueet aivojen motorisilla ja sensorisilla kuorilla. Joogan mukaan niillä on myös suora yhteys sydämen alueelle. Käsiemme kautta pystymme ilmaisemaan itseämme ja vaikuttamaan ympäristöömme valtavalla mahdollisuuksien kirjolla, samalla kun ne ovat väylä sisäänpäin.