Jarko Taivasmaa

Jarko Taivasmaa on opettanut chi kungia, kiinalaista voimistelua, ja muita meditatiivisia menetelmiä vuodesta 2005. Hän on chi kung -opettaja (IIQTC), valmentaja ja toiminterapeutti amk.

Jarko kehitti metsään uppoutumisen menetelmän vuonna aloitettuaan yhteistyön Suomen luontokeskus Haltian kanssa 2013, ja menetelmän ohjaajakoulutukset 2016. Hänen luontoyhteysopetusta löytyy Metsässä – uppoudu metsään, itseesi ja elämään -kirjasta (Otava 2019) ja Metsä ja meditaatio -korteista (Hidasta elämää 2018) sekä Elämään uppoutuminen -blogista (Hidasta elämää -sivusto).

Lisätietoja: taivasmaa.com

Luento: Metsä – tie meditaatioon ja yhteyteen

Sunnuntai klo 13:00 luentosali Kellari 1

Luento perustuu Metsässä – uppoudu metsään, itseesi ja elämään -kirjaan (Otava 2019 Hidasta elämää -kirjasarja). Kuulemme kuinka metsä kutsuu läsnäoloon ja syvään meditaatioon spontaanisti, ja kuinka näitä huomion periaatteita voimme myös arjen eri hetkissä hyödyntää. 

Ymmärrämme kuinka vehreä luonto voi antaa kokemuksen elinvoimaisuuden runsaudesta, joka taas voi mahdollistaa spontaanin hellittämisen ja irti päästämisen niin kehollisella kuin psyyken tasolla. Näin metsässä voi pudota kuin itsestään oman olemuksen uumeniin. 

Luonto siis mahdollistaa syvällisen yhteyden ”yog” kokemuksen potentiaalisesti kaikille. Metsä on mitä paras harjoitussali.

Tunti: Tutkimusmatkoja tietoisuuteen -työpaja

Sunnuntai klo 14:30 Sali 9

Tässä työpajassa koemme olemuksemme eri ulottuvuuksia. 

Mukana on osia metsään uppoutumisen menetelmästä ja erilaisia minitutkimuksia ja -harjoituksia, jotka palauttavat konkreettiseen todellisuuteen tässä ja nyt sekä erilaisten tietoisuusoivallusten äärelle. 

Uppoudumme työpajassa esimerkiksi kokemaan itsemme konkreettisena objektina, kehona, tässä ja nyt. Sukellamme kokemukseen, että olemme salissa ja maailmassa yksin elämän, ”jumalan”, kanssa kahdestaan. Saamme kutsun Mysteerin äärelle, jota mieli ei voi koskaan käsittää ja hahmottaa. Käymme myös avaamassa ovet moneen muuhun olemuksemme paikkaan mielen toisella puolella. 

Lopuksi erilaisten tietoisuusoivallusten jälkeen palaamme juurevan rakkauden äärelle. Vaikka olisi tietoisuus tai kaikki mitä on, edelleen paikalla on myös hengittävä keho. Elävä keho kaipaa lempeän sitoutuneen rakkauden viimeiseen hengenvetoonsa saakka.