Jaana Meriläinen

jaana-merilainenJaana on harrastanut wushu-lajeja yli 15 vuotta ja opettanut pitkään. Hän on Shifu Zhang Fangin (Helsinki Wushu ry:n ja Suomen Wushu-liiton pääopettaja) oppilas. Jaana on saanut Kiinan Wushu-liiton kokeessa opettajan pätevyyden (6. duan). Hän on osallistunut kansainvälisiin qigong-tasokokeisiin ja mm. Wuhanin liikuntatieteellisen yliopiston kurssille. Jaana on kilpaillut hyvällä menestyksellä myös maailmalla. Jaanan mielestä tärkeintä on harjoitella niitä asioita, missä haluaa kehittyä ja keskittyä siihen, mitä tekee.

Lisätietoja: www.taijiquan.fi

Qigong – terveysvaikutteinen liikunta

Lauantai 3.3.2018 klo 15.30, sali 5

Sunnuntai 4.3.2018 klo 13.00, sali 5

Opetellaan qigongin, terveysvaikutteisen liikunnan, perushengitystekniikkaa ja tutustutaan lajin olemukseen opettelemalla Ba Duan Jin –sarjasta muutamia liikkeitä. Qigong-harjoitukset ovat osa kiinalaista lääketiedettä ja niiden yksi tarkoitus on aktivoida kehon meridiaaneja. Lisäksi qigong kehittää voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa sekä luo hyvää mieltä ja virkistää. Sopii aloittelijalle. Ota mukaan väljät vaatteet ja tasapohjaiset sisäkengät sekä utelias mieli.

Kokeile taijin alkeita

Lauantai 3.3.2018 klo 16.45, sali 5

Sunnuntai 4.3.2018 klo 15.30, sali 5

Tutustu taijin (taijiquan) alkeisiin ja kokeile Yang taijiquan 24 –sarjan perusliikkeitä. Taiji on kiinalaisista taistelulajeista muokattu kuntoliikuntalaji, jossa tehdään eri mittaisia ja vaikeusasteisia liikesarjoja. Laji kehittää tasapainoa, lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Yang-tyylin liikesarjat tehdään hitaasti musiikin rytmittämänä. Sarjaa tehdessä mieli rauhoittuu ja keskittymiskyky paranee. Sopii aloittelijalle. Ota mukaan väljät vaatteet ja tasapohjaiset sisäkengät sekä utelias mieli.

Taijin alkeiskurssi (näytös)

Sunnuntai 4.3.2018 klo 14.00, sali 5

Tule seuraamaan Helsingin Wushu ry;n taijin alkeiskurssia (näytös, ei osallistumista tunnille). Taiji on kiinalaisista taistelulajeista muokattu kuntoliikuntalaji, jossa tehdään eri mittaisia ja vaikeusasteisia liikesarjoja. Laji kehittää tasapainoa, lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Yang-tyylin liikesarjat tehdään hitaasti musiikin rytmittämänä. Sarjaa tehdessä mieli rauhoittuuja keskittymiskyky paranee. Helsingin Wushu ry:n taijin alkeiskurssit alkavat useamman kerran vuodessa ja kestävätät 10 vkoa. Taijin alkeiskurssilla opetellaan Yang-tyylin 24 liikkeen taijiquan-sarja.