Iia Lappalainen

Ohjaan ryhmiä, annan yksilöllisiä joogatunteja ja joogaterapiaa perustamassani Joogatilassa. Sinne voit tulla sellaisena kuin olet – jooga muovautuu sopivaksi jokaiselle. Koulutukseltani olen fysioterapeutti, jooganopettaja (Ranska FNEY, SJL, Krishnamacharyan traditio),  joogaterapeutti (KYM 2011, Svastha Yoga Therapy 2016). Jatkan opintoja mm. Ganesh, Indra, A.G. ja Nitya Mohanin kanssa. Nyt järjestän ja opetan Svastha Yoga Therapy koulutusta Suomessa ja koulutan Joogaliiton opettajakursseilla.

Näytteilleasettaja / Exhibitor: Joogatila

Lisätietoja: joogatila.com

Tunti: Äänenkäyttö stressinhallintaan joogassa

Lauantai klo 12.00, sali 8

Tutkimme äänen vaikutusta kehoon, mieleen ja hengitykseen. Kokeilemme hengitys- ja ääniharjoituksia sekä helppoja mantroja.

Teemme yksinkertaisen joogaharjoituksen, jossa yhdistämme äänen liikkeeseen ja hengitykseen. Ääni pidentää hengitystä luonnollisesti. Kun käytämme mieltä rauhoittavaa ääntä, se aktivoi parasympaattista, rentouttavaa hermostoa ja näin lievittää stressaantunutta oloa. Ääni auttaa meitä keskittymään, ohjaamaan mielen yhteen kohteeseen, ja näin olemaan tietoisesti läsnä tässä hetkessä. Tämä johdattaa meitä kohti meditaation tilaa.

Luento: Äänenkäyttö stressinhallintaan joogaterapiassa

Lauantai klo 14.30, Kellari 1

Tutustumme joogafilosofian käsitykseen äänestä, ja tutkimme miksi ja miten ääntä käytetään joogaterapiassa.

Ääniharjoitus, mantrojen resitointi, on yksi vanhimmista joogan keinoista. Maailmamme on äänen maailma, sanskriitin sana sabda tarkoittaa sekä ääntä että mieltä. Kun haluamme muutosta elämäämme, meidän tulee muuttaa sisäistä ääntämme. Joogaharjoitus antaa keinoja mielen muutokselle, jo sana mantra tarkoittaa ”se mikä suojelee mieltä”. Luennolla tutustumme joogafilosofian käsitykseen äänestä, ja peilaamme sitä tämänpäivän lääketieteeseen.  Tutkimme miksi ja miten ääntä voi käyttää joogaterapiassa, erityisesti stressinhallinnan apuna.