Iia Lappalainen

”Jooga on ollut elämässäni jo kohta kolmekymmentä vuotta, olen fysioterapeutti, jooganopettaja ja joogaterapeutti. Koen että nämä ammatit tukevat upeasti toisiaan; työssäni yhdistän joogan kokemuksellisuutta ja lääketieteen uusimpia tutkimuksia. Ne tarjoavat monipuolisia keinoja kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, elämäniloa ja rauhaa. Olen toiminut joogaterapeuttina yhdeksän vuotta, ja saanut huomata miten yksilöllisesti suunniteltu joogaharjoitus tuo apua erilaisiin sairauksiin ja ongelmiin.”

Näytteilleasettaja / Exhibitor: Joogatila
Lisätietoja: joogatila.com

Luento: Joogaterapia – mitä se on?

Miten joogan keinot, asana, pranayama, ääni-, keskittymis-ja meditaatioharjoitukset toimivat erilaisten ongelmien hoidossa.

Joogaterapia yhdistää perinteisen joogan menetelmät, jotka pohjautuvat joogafilosofiaan, moderniin lääketieteeseen ja ayrvedaan. Joogan menetelmiä ovat liike-, hengitys-, ääni-, keskittymisharjoitukset, meditaatio, ruokavalio ja elämäntapamuutokset. Niitä sovelletaan yksilöllisesti, terveyden ylläpitämiseksi ja sairauksien parantamiseksi. 

Joogaterapia auttaa ennaltaehkäisemään ja hoitamaan kehon ja mielen ongelmia, kuten esim. tuki-ja liikuntaelin vaivoja, hengitys- sydän ja verenkierto- ongelmia. Se toimii hoitona ja tukihoitona masennukseen, ahdistukseen, stressiin, syöpäsairauksiin ja erilaisiin kiputiloihin. 

Luento on johdanto joogaterapiaan, ja käymme läpi potilasesimerkkejä.