Annukka Salonen

Annukka on Studio Yinin perustaja. Studio Yinin, joogalomien ja YinAcademyn kehitys- ja koulutustyö vievät suurimman osan hänen ajastaan, mutta Annukan löytää myös jooga-, Terve Selkä-, Pilates- ja Pilates Reformer -tunneilta Kauniaisten studiolla.

Annukka Salonen aloitti joogan harrastamisen vuonna 1997 Janice Redmanin stretching-joogan parissa. Hän on harrastanut klassista balettia, tanssia ja kehonhuoltoa monipuolisesti kuusivuotiaasta asti.

Annukka on työskennellyt vuosia yritysmaailmassa kansainvälisen markkinoinnin ja brändinhallinnan parissa. Vuosien myötä joogaharrastus vei hänet kuitenkin mukanaan, ja Annukka valmistui joogan opettajaksi vuonna 2009 (Yoga Alliance, RYT200). Annukka on myös käynyt Janne Kontalan vetämän, Rishikesh-metodiin perustuvan Slow Yogan kolmiosaisen koulutuksen (2010–2011), Somatic Studion Somatic Pilates- ja Streching -ohjaaja­koulutuksen (2010) sekä H3Yogan & Gabriel Azoulayn koulutuksen (Yoga Alliance, RYT200). Pilates Reformer -laitekoulutuksia hän on suorittanut Nina Saarisen oppilaana ja sekä Jennifer M. Staceyn kursseilla Somatic Studiolla.

Jatkokoulutuksissa Annukka on käynyt mm. Simon Lawn, Eija Tervosen sekä Julie Gudmestadtin kurssit, lukuisia Yinjooga-kursseja, Peter Hess -metodin mukaiset syvärentouttavat sointukylpy- ja äänimalja­hierontakoulutukset (Peter Hess Academy Finland) sekä J. Brownin Therapeutic Yoga Teacher Training 50h (Vinyasa Slow) -koulutus (2015). Tällä hetkellä hän opiskelee Kundaliinijoogaa Inderit Kaur Khalsan opastuksella.

Lisätietoja: www.studioyin.com

Yinjooga

Yinjooga koostuu pitkäkestoisista, rauhallisista venytyksistä, jotka pyritään tekemään lihakset rentouttaen. Palauttavat, lempeät ja tuetut liikkeet tasapainottavat ja rauhoittavat kehon sekä mielen. Asennot tehdään passiivisesti tukien avulla tietoisesti hengittäen ja painovoimalle antautuen ja niissä viivytään liikkumatta useiden minuuttien ajan. Näin venytykset saadaan kohdistettua lihasten sijaan sidekudoksiin, joiden kautta päästään vaikuttamaan syvällisesti myös energiakehoon ja meridiaanijärjestelmään. Yinjoogassa keskitytään erityisesti lantion seutuun, jalkoihin ja alaselkään. Tunnille osallistumiseen ei vaadita aiempaa joogakokemusta.

Sunnuntai 26.2. klo 11:45, sali 3